פני התעופה העולמית השתנו מאוד בזמן משבר הקורונה. במשך חודשים רבים כמות הנוסעים בתעבורה אווירית היה אפסי. עם היציאה ממשבר הקורונה, והחזרה לשגרה, זוהה ביקוש גבוה מאוד לטיסות.
ואולם, בצד החדשות המשמחות האלה ניכרת בד בבד עליה חדה באירועי אלימות מצד נוסעים בעיתיים במהלך הטיסות. אלימות של נוסע יכולה להתבטא כלפי איש צוות לפני הטיסה, במהלכה או לאחריה ויכולה גם לבוא לידי ביטוי כלפי נוסעים אחרים במטוס. במקרים רבים אירוע האלימות מתפתח לחיכוך עם צוות המטוס, שנאלץ בעל כורחו להוות גורם חוצץ בין שני ניצים אלימים שרבים במטוס.
אחד המקרים הבולטים לאחרונה שאף זכה להד תקשורתי די גדול בעולם, התרחש בטיסת אייר אינדיה מניו יורק לדלהי. נוסע במחלקת העסקים, שהיה בגילופין, הטיל את מימיו על נוסעת אחרת באותה המחלקה. הנוסע לא שעה ולא נענה לבקשות הצוות ושאר הנוסעים, להפסיק. כחודשיים לאחר המקרה, ובעקבות פרסום בתקשורת וברשתות החברתיות, הסיפור זכה לפרסום רב שבסופו של דבר דווקא התנהלות חברת התעופה זכתה לביקורת חריפה מצד גולשים ונוסעים רבים, שזעמו על האופן בו החברה טיפלה, או לא טיפלה באירוע. בסופו של דבר החברה הודיעה שהיא משעה את קברניט הטיסה ועוד שלושה אנשי צוות על טיפול לא הולם במקרה, ובמעצרו של הנוסע הסורר.
המקרה הזה הוא לא מקרה חריג ולא מקרה בודד, יותר ויותר מקרים של התנהגות לא נאותה ואף אלימה במטוסים מתרחשים על בסיס יומי כמעט. לפי נתוני ארגון התעופה הפדרלי, ה-FAA, בסוף שנת 2021 הם טיפלו ב-5,981 מקרים של נוסעים בעיתיים (Unruly Passengers). קרוב ל-4,300 מתוך המקרים האלה נסובו סביב עטית מסיכה שהייתה חובה באותה השנה. בסוף שנת 2022 ה-FAA דיווח על 2,359 מקרים שהגיעו לשולחנו ועסקו בנוסעים בעייתיים או אלימים, והמספרים האלה מתייחסים לארצות הברית בלבד.
נתונים אלה גרמו, בין היתר, ל-FAA לצאת בקמפיין הסברה דיגיטלי שפונה לנוסעים בכמה שפות ומדגיש את עמדות החברות התעופה כלפי מקרי אלימות והפרעות למשך הטיסה. "0 סבלנות" לנוסעים בעייתיים והתנהגות מסוכנת. בארצות הברית נוקטים בענישת נוסעים בעייתיים במסגרת "הרשימות השחורות" של חברות התעופה, בהן ימצא את עצמו כל נוסע שישבש את מהלכה התקין של טיסה כלשהי בצורה ניכרת או ינהג באלימות במטוס ובזמן הטיסה.
בשלהי שנת 2021, כשעולם התעופה לומד לטוס תחת מגבלות קורונה כבדות, שחייבו בין היתר עטית מסכה, תיארה הדיילת מיתה אמירזאדה בראיון לרשת CNN האמריקנית את החוויה של כדיילת בזמן המגפה, עם תוספת הלחץ הגדול בשל אכיפת מגבלות הקורונה. בראיון היא מספרת: "הילדים הקטנים במטוס מתנהגים יותר טוב מהמבוגרים. אני עושה הרבה 'בייביסיטר' במטוס ולא לילדים".
באותה השנה הייתה עליה חדה בארצות הברית במקרי האלימות נגד אנשי צוות. באחד המקרים נוסע נתן אגרוף לדיילת ושבר שתיים משיניה, במקרה אחר צוות נאלץ להדביק נוסע למושב שלו עם נייר דבק לאחר שהנוסע תקף באלימות את אחד מאנשי הצוות. סוזאנה קאר, דיילת אמריקנית, מתארת את התחושות הקשות שאיתן היא מגיעה לעבודה: "אני מצפה שמישהו יידחף אותי בטיסה, אני מצפה שנוסע ינהג באלימות כלפי או כלפי אנשי צוות אחרים בטיסה." אלי מאליס, דיילת בחברת התעופה אמריקן אירליינס סיפרה ל-CNN על המשקל הרגשי הנוסף שהיא צריכה לסחוב איתה לעבודה: "אנחנו מותשים, פיזית וגם רגשית. עברנו מדאגה לבריאות ולביטחון שלנו ולעבודה שלנו, לדאגה לשלומנו מפני אלימות. בשנת 2019, לפני הקורונה, נפתחו ב-FAA 146 חקירות על רקע אלימות במטוס או נוסעים בעייתיים, ואילו בשנת 2021 לאחר היציאה ממשבר הקורונה המספר זינק בצורה דרסטית והוא עומד על 727 חקירות שנפתחו בעקבות תלונות שה-FAA נדרש לטפל בהם.