מי מכם שעוקבים אחרי הפיד שלי בטוויטר יודעים, שאני מעלה מספר פעמים בשבוע ולפעמים באופן יומי, ציוצים הקשורים לפיתוח תשתיות התיירות והתעופה של הממלכה הסעודית. ממש לאחרונה הודיעה הממלכה על עסקת ענק עם יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג לרכישת 78 מטוסי 787 דרימליינר כחלק מהקמתה של חברת התעופה החדשה, "ריאד אייר", שבראשה עומד נשיאה לשעבר של חברת התעופה איתיחאד, טוני דאגלס.
בשבוע שעבר הודיעה מהממלכה על הקמת עוד חברת תעופה חדשה בשם ״נאום איירליינס״. בראש חברת תעופה זו עומד קלאוס גוראש, ששימש בעבר כמנהל התפעול הראשי של בריטיש איירוויז ואייר קנדה. הסעודים לא חוסכים בכסף על מנת להביא לממלכה את טובי אנשי המקצוע בכל תחום והתעופה אינה שונה משאר התחומים.
הצהרת הכוונות הסעודית היא להפוך בשנת 2030 למרכז התעופתי הגדול ביותר במזרח התיכון כולו. המטרה היא להגיע לכ-30 מיליון נוסעים בשילוב של תיירות נכנסת, תעופת פנים ותעופת טרנזיט דרך שדות התעופה הסעודיים. 30 מיליון נוסעי טרנזיט וכ-4.5 מיליון טונות של מטענים אוויריים שיעברו בעיקר דרך ההאבים של שדות התעופה של ריאד וג׳דה.
האסטרטגיה להשגת היעדים:
אינדיקציה לכמות העובדים שיצטרכו לגייס נתן מר טוני דאגלס נשיא חברת התעופה החדשה, "ריאד אייר", שהצהיר בראיון שחברת התעופה החדשה תעסיק 200,000 עובדים באופן ישיר ועקיף.
חלק מרכזי בחזונו של יורש העצר MBS הוא מציאת מקורות תעסוקה למיליוני צעירות וצעירים סעודיים. בל נשכח, ש-70% מאזרחי הממלכה הם מתחת לגיל 35.
התעופה היא מרכיב קריטי בהפיכתה של הכלכלה הסעודית מכלכלה המבוססת על יצוא נפט לכלכלה שתתבסס על שירותים בדגש על התיירות. הממלכה הסעודית עוברת מהפיכה כלכלית, תשתיתית וחברתית עצומה, שבמרכזה פתיחת הממלכה לעולם. במדינה השמינית בשטחה בעולם – 2.15 מיליון קמ״ר – התעופה היא הבסיס לקישוריות בין הג׳יגה פרוייקטים המצויים בהקמה: נאום, אל עולא, דריעה אסייר ואמללה. בלי הגשמת האסטרטגיה התעופתית ברובה או כולה, המהפיכה לא תוכל להצליח.