עוז ברלוביץ, מנכ״ל חברת ארקיע, אמר בשיחה עם עמית קוטלר, עורך פספורט, כי המטוס השישי של החברה "בדרך" וכי בקיץ הקרוב החברה תפעיל 8 מטוסים משלה ועוד 5 בחכירה רטובה. ברלוביץ הדגיש כי כל המטוסים שיטוסו בארקיע בשנת 2025 יהיו מטוסי אירבוס. "זה מודל לא נכון עבור חברה קטנה כשלנו להחזיק שני ציים (אירבוס ואמבראר) ואנחנו נטוס באירבוס 320 ו-321." ככלל, אמר מנכ"ל ארקיע, החברה גדלה ב-40% בשנת 2024 לעומת 2023, והגיעה למסקנה כי צריכה לשנות את תמהיל המטוסים שהיא מטיסה – שלה או חכורים, לטובת המטוסים שלה.
״ב-1 באוקטובר, יום ההתקפה האיראנית (השנייה), היינו עם חמישה מטוסים חכורים בדרך לישראל, שניים מהם עם תלמידים שחזרו מהמסע לפולין," סיפר ברלוביץ. "זה היה היום הכי קשה שלנו. המטוסים נחתו בקפריסין ונשארנו עם 1,500 נוסעים שם. לא ידענו מה לעשות. הצוותים סירבו להמשיך לישראל. ניהלנו שיחות שכנוע ארוכות, ואני חייב לומר, שעם המזרח אירופים היה לנו יותר קל."
המנכ"ל הודה כי בזמן המלחמה נעשו טעויות, כמו, למשל, "לא ענינו ללקוחות בזמן ולא תקשרנו נכון מה המשמעות של לטוס במלחמה במטוסים חכורים." ברלוביץ התחייב כי אם ארקיע תקבל את האפשרות לטוס מטרמינל 1 (באגרות מופחתות) החברה תפעיל החל מאפריל 2025 מספר שיא של 15 מטוסים, כפיצוי על חברות התעופה שלא מגיעות לישראל. "אף נוסע לא ירגיש בחסרונה של ריינאייר".
באשר לטיסות לארצות הברית, ברלוביץ' לא התחייב. "יש קולות בעד ויש קולות נגד המהלך בחברה, עניין עוד לא סגור. בינתיים יש עוד יעדים חדשים שאנחנו שוקלים לשנה הבאה".
ביחס לחברת התעופה החדשה אייר חיפה, אמר ברלוביץ' כי הוא מברך על כל חברת תעופה ישראלית שנפתחת. עם זאת, אמר "אני לא בטוח שנכון לישראל שהיו 4 חברות תעופה שמטיסות נוסעים. בכל מודל כלכלי של מדינה עם 9 מיליון תושבים ותיירות נכנסת מצומצמת, זה לא נכון. מודל ההטסה ב-ATR, עם כמעט שלוש שעות של טיסה לאתונה, אני חושב שזה אתגר".