מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין המריאה גם לאוויר. הטלת מכסים חדשים על ידי ממשל טראמפ בתחילת 2025, כחלק ממלחמת סחר מחודשת עם סין ושותפות סחר נוספות, גרמה לטלטלה משמעותית בענף התעופה האמריקאי. חברות כמו דלתא, יונייטד ואמריקן איירליינס, שציפו לרווחי שיא השנה, נאלצו לשנות את תחזיותיהן בעקבות ירידה בביקוש, עלייה בעלויות וירידות חדות במניות. ההכרזה על מכסים בגובה של עד 145% על יבוא מסין הובילה כידוע לירידות חדות בשוקי ההון ומניות חברות התעופה ספגו פגיעה קשה במיוחד.
מניות חברות התעופה האמריקאיות הגדולות, דלתא, יונייטד ואמריקן איירליינס, ירדו מתחילת השנה בין 30% ל-40%. יונייטד ירדה ב-30% מאז ראשית 2025, דלתא איבדה 38% מערכה ואמריקן איירליינס ירדה ב-42%. הירידות הללו משקפות את החשש מהשפעת המכסים על הביקוש לטיסות, במיוחד בקרב נוסעים עסקיים, וכן את העלייה בעלויות התפעול.
במקביל, כפי שדווח בסוכנות הידיעות בלומברג, סין אסרה על חברות התעופה שלה לקנות מטוסי בואינג. לפי הדיווח, בייג'ינג דרשה להפסיק גם רכישת ציוד וחלקי חילוף למטוסים מחברות אמריקאיות.
חברות התעופה נקטו בצעדים דרסטיים כדי להתמודד עם המצב. דלתא ביטלה את תחזיותיה לשנת 2025, תוך ציון שהצמיחה "נעצרה ברובה" בשל חוסר הוודאות הכלכלית. יונייטד פרסמה שתי תחזיות שונות לרווחיות, אחת מהן מתארת תרחיש של מיתון. חברות נוספות, כמו אמריקן וסאות'ווסט, צמצמו את תוכניות ההתרחבות שלהן והתרכזו בהפחתת עלויות.
המכסים החדשים השפיעו גם על התנהגות הצרכנים. נרשמה ירידה בהזמנות טיסות, במיוחד במחלקות הפרימיום. נוסעים מקנדה וממדינות נוספות מעדיפים להימנע מנסיעות לארה"ב בשל העלויות הגבוהות והביקוש לטיסות פנימיות בארה"ב נחלש, מה שמעלה חשש מהאטה כלכלית.
המכסים השפיעו גם על יצרניות המטוסים. בואינג, שמניותיה ירדו ב-10% מתחילת השנה, מתמודדת כאמור עם הקפאת משלוחים לסין, מה שעלול להשפיע על תעשיית התעופה האמריקאית כולה. העלייה במחירי חומרי הגלם, כמו אלומיניום ופלדה, מעלה את עלויות הייצור ומקשה על חברות התעופה לשמור על רווחית.
המכסים שהוטלו בתחילת 2025 יצרו חוסר ודאות משמעותי בענף התעופה האמריקאי. חברות התעופה מתמודדות עם ירידה בביקוש, עלייה בעלויות וירידות במניותיהן. המצב מחייב אותן להתאים את עצמן למציאות החדשה, תוך בחינה מחודשת של תוכניות ההתרחבות והפחתת עלויות.